Gondolatébresztő

Gondolatébresztő

Miért hagyjuk, hogy így legyen?

2014. november 14. - mediator

Nincs és nem is volt semmilyen hitelem, de elgondolkodtam a hitelesekkel kapcsolatban.

Miért nem vettem fel hitelt?
MERT a jelenlegi, magántulajdonú bankrendszer abban érdekelt, hogy ne tudjam azt visszafizetni.
Arról általában nem beszélünk, hogy a mi "demokráciánkban" hogy fordulhat elő, hogy az emberek egyre rosszabbul élnek, a képviselőink pedig nem a többség érdekeit képviselik, védelmezik, hanem egy jól körülhatárolható pénzügyi-bankár csoport érdekeit juttatják érvényre. Megosztanak minket, embereket, elhitetik hogy van önálló jobb és bal oldal, pedig valójában egy gazdasági-hatalmi elit létezik, akik a rájuk osztott szerep szerinti oldalon állnak, akiknek az érdeke a saját gazdagodásuk, miközben kiszolgálják a multinacionális tőkét, / pl. most támogatják az egyik multit 87 MFt/ munkahely vissza nem térítendő juttatással, aztán a multik rendkívüli adókedvezményeket kapnak, eladósítják az országot, stb. / ezért szembenállnak a választóik érdekével.

Aztán itt van a deviza kölcsön körüli huzavona, ahol szembeállítják a kölcsönt felvevőt a nem eladósodottal, a forint hitelest a devizással, / pl. egyik szlogen: nem járhat jobban a devizában eladósodott, mint a forint hiteles! / közben a kölcsön fizetése folyik változatlanul a bankpénztárakba...pedig a bíróság sorban megállapítja a bankok, pénzintézetek tisztességtelenségét.
A kormány miért csak a bankok perelhetősét fagyasztotta be a törvényalkotásával, az adósok törlesztését miért nem állította le, vagy mérsékelte erre az időszakra? Hiszen lehetséges, hogy sokan már túlfizetésben vannak, mégis kénytelenek folyamatosan fizetni - a hírek szerint még legalább márciusig... vagy 2016-ig...Kit képvisel így a kormány? http://lmv.hu/node/10188

Ha valamely fél szándékosan tisztességtelenül jár el, nem az lenne az alapvető, hogy azonnal leállítják a kölcsönök visszafizetését és a kölcsönfelvételkori állapot szerint akár kamat nélkül! elszámolnak egymással a felek? A jó erkölcs, az etika nem ezt diktálja? Még ebben az esetben sem éri kár a bankokat, hiszen a tőkét visszakapták. Azt a tőkét, amit virtuálisan, multiplikálva hoztak létre a számítógépen, az adós folyószámláján a kölcsön kifizetésekor, amely összeg addig nem is létezett...https://www.youtube.com/watch?v=chHAXzFGFZs

Az emberek nem törődnek a bankok pénzteremtési mechanizmusával, nem is ismerik. Azért kerül ez most egyre inkább elő, mert a magántulajdonú bankok olyan mohók, olyannyira telhetetlenek, gátlástalanok, hogy teljesen a szakadék szélére, sokszor már a szakadékba szorítják a kisembereket. Ha nem szivattyúzná át a saját oldalára a magán bank szinte az összes a gazdaság reál oldalán megtermelt javakat, a pénzt, tulajdonképpen senkit nem érdekelne a "multiplikátornak, tartalékelven működő banknak" nevezett csalás. Attól, hogy régen csinálják, még csalás marad. Azért csalás, mert addig nem létező pénz után szed kamatot, illetve kér reál, általában 150 %-os ingatlan fedezetet.
Olyan pénz után, ami addig nem is létezett. Az adós viszont elveszítheti a teljes fedezetet, amiért egy életen át dolgozott. Most nagyon sokan így jártak a deviza kölcsönnel. Ráadásul a bankon múlik, mikor teremt pénzbőséget, és mikor szűkíti a pénzkínálatot, attól függően, neki melyik hoz éppen nagyobb hasznot.

Az általános eladósítás, 2000-es évek eleji pénzbőség után 2008-ban pénzszűkét teremtettek a bankok, nem hiteleztek, és ezt elnevezték "válságnak". A bank a reál javakat ilyenkor a saját oldalára szivattyúzza át, a virtuális pénzt valódi pénzre cseréli. Közben azt kommunikálja: meg kell ő/ke/t menteni! A kormányok meg is mentették őket, európában 4800 Mrd euróval kisegítették a bankrendszert. Honnan? Hát bankkölcsönből. Miközben az államok még jobban eladósodtak a bankrendszernek...A Fidesz is megszavazta 2008-ban a "bankmentést". http://www.origo.hu/gazdasag/valsag/20081213-varga-a-fidesz-hetfon-elfog...

Tegyük fel, nem lenne más ország, bank ahonnan pénzt lehet kölcsönt kérni, mi lenne velünk? Éhen halnánk a terített asztal mellett? Nem. Megfelelő politikai akarat esetén a nemzeti bankok minden probléma nélkül finanszírozhatnák a saját gazdaságukat a saját pénzünkkel, globális eladósítás nélkül.

https://www.youtube.com/watch?v=yyBYjL1hsC4

A jelenlegi felügyelet nélküli, a pénzt áruként kezelő, csak haszonelvű magán bankrendszer életellenes.

Miért kell egyáltalán a bankhoz fordulni pénzért? Miért nem kapja meg mindenki a jó minőségben elvégzett munkája után az őt megillető pénzmennyiséget, amiből kölcsön nélkül fedezni tudja a kiadásait? Hiány van bármiből is? Nincs, hiszen minden kapható, elérhető - pénzért. A termelékenység nő, ám a bérek minimum szinten maradnak, a megtermelt többlet a "befektetőhöz" kerül . Tehát az elosztással van baj, és az erőforrások tulajdonlásával.

A bankok ráadásul beékelődnek a termelő és a fogyasztó szféra közé, a számukra maximális haszon és nem az emberek szükségelete szerint alakítva a gazdaságot és a politikát, felhasználva ehhez a fősodratú médiát a társadalmi értékrend, a tudás manipulálására.

Ha a magánbankoknak kifizetett pénz a közös kasszánkba kerülne, az állam nem tartozna magának, hanem pluszban lenne...
Az értéket nem a bank és nem a pénz hozza létre, hanem a munka. Hogyan lehetséges, hogy nem a bank, és nem a pénz hozza létre az értéket, de mégis minden pénz a bankhoz kerül? http://lmv.hu/node/7218
A bank mindent tudni akar az adósról, az adós viszont semmit sem tud a bankról, arról, mi történik ott tulajdonképpen, mekkora haszon keletkezik, és az hová kerül, valójában kik is a bankok tulajdonosai, milyen szűk is ez a kör...http://www.vg.hu/gazdasag/dobbenetes-ensz-jelentes-egy-szazalek-kezeben-...

http://idokjelei.hu/2013/06/a-felso-1-birtokolja-a-globalis-javak-39-at/

Milyen lehetősége van ma a választópolgárnak, hogy ebben a "demokráciában" érvényre juttassa alapvető érdekeit, megvédje magát a "képviselőitől"? Ebben mindannyiunk közös felelőssége számonkérhető.

Egy "hiteltelen", azaz eladósodás mentes országban, világban szeretnék élni.

Ahol létbiztonságban élhet minden ember. Ahol alanyi jogon jár mindenkinek a munkalehetőség és a munkavégzőnek a lakhatás, az egészséges élet, az élelem, minél önellátóbb megújuló energia termelési megoldásokkal.
Egyszerű, mindenki számára érthető, átlátható pénzügyi, számviteli rendszer, és az emberek által:
- közvetlenül választott,
- visszahívható,
- elszámoltatható,
- nyilvánosan dolgozó,
- teljes anyagi és büntető jogi felelősséggel bíró egyéni képviselőkkel működtetett rendszer biztosíthatja ezt.

A bejegyzés trackback címe:

https://anomaliak.blog.hu/api/trackback/id/tr126896389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása